2009 Model Yeni Türk Lirası

  • Konuyu başlatan AhDe_VeFaLi
  • Başlangıç tarihi
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
Yeni Türk Lirası eski oldu

Türkiye 2009'a YTL'nin Y'sini kaybederek girdi. Yeni Türk Lirası eski oldu. TL'li hayat yeniden başladı. Türkiye'de para birimi 1 Ocak 2009'dan itibaren yeniden Türk Lirası (TL) oldu.
2005 yılında paradan altı sıfır atılmasıyla başlatılan Yeni Türk Lirası (YTL) uygulaması böylece dört yıllık aradan sonra son buldu. Yeni Türk Lirası eskileşti. Türk Lirası (TL) uygulaması kendisiyle birlikte birtakım yenilikler de getirdi.
Buna göre, yeni dizayn edilmiş banknotlar piyasaya sürüldü. Yeni banknotlar daha küçük boyutta basıldı ve görme engellilerin tanımalarına olanak tanıyacak biçimde düzenlendi. Ayrıca, bundan böyle 200 TL'lik bir banknot da olacak. Daha önce değeri en yüksek banknot 100 YTL idi. Bu arada 1 YTL'lik banknotlar kaldırıldı. yerine 1 TL'lik madeni para basıldı.
Bununla birlikte, mevcut Yeni Türk Lİrası banknot ve madeni paralar 2009 yılının sonuna kadar geçerli olacak. 2010'dan itibaren ise YTL banknotları 10 yıl süreyle, madeni paraları ise 1 yıl süreyle Merkez Bankası ve Ziraat Bankası şubelerinden değiştirilebilecek.

TL uygulaması değerlerde bir değişikliğe yolaçmayacak ve daha önce 1 YTL olan değer, 1 TL'ye dönüşecek.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

RuGaYYe

Tecrübeli
HayırLı oLsun..:33439:6 tona yakın eski paraLar yakıLcakmış..Ona üzüLdüm ihtiyacı oLanLara weriLsin kriz war diyorLar bide..:655769:
 
A

AhDe_VeFaLi

Ziyaretçi
:icon12::605195: İşe yaramayacak kağıt parçalarını fakir fukara ne yapsın.
 
Üst