Dinlerin farklı olması

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Cevabımız

Değerli Kardeşimiz;


- Semavî dinler, temel esaslarda/iman esaslarında, evrensel ahlakî değerler bakımından ve bir tek ilâh’a karşı kulluk yapma şuuru açısından ittifak halindedir. Dinin furuatında/dalları ve detaylarında farklılık vardır. Bu farklılık, zamanların ve zeminlerin farklı şartlarından ileri gelmiştir. Bu sebepledir ki, farklı çağlarda farklı şeriatlar geldiği gibi, aynı çağda bulunan farklı bölgelere de farklı peygamberler, farklı şeriatlar/furuata dair yeni bazı düzenlemeler getirmişlerdir.

- Kültürel bakımdan farklı yanlışları olan toplumlara, farklı dinlerin farklı mesajlar ve mucizelerle geldiği bilinmektedir. Sihirbazların göz bağcıklarının esiri olmuş Mısır’a Hz. Musa’nın o türden mucizelerle gelip karşı koyması, Tıbbın çok revaçta olduğu, insanların adeta kayıtsız-şartsız hekimlere teslim-i silah ettikleri bir devirde, Hz. İsa’nın tıpla ilgili mucizelerle ortaya çıkması, Cahiliye Araplarınca adeta birer şairlerin ve şiirlerin, edebiyat ilahı gibi karşılandığı bir dönemde, Hz. Muhammed(a.s.m)’in eşi-benzeri görülmemiş Kur’an gibi bir şaheserle meydana çıkıp meydan okuması, çevrenin kültürel ve sosyal yapısının dinle olan ilişkisini gösteren canlı-tarihî belgelerdir.

- Ekonomiyle ilgili olarak dinler, özellikle İslam dini, helal-haram sınırlarını çizer, aldatıcı hileleri, haksız kazancı, aldanmayı önleyici koşullar koyar, geriye kalan detayları zamanın şartlarına ve bölgelerin örflerine bırakır. Bu açıdan bakıldığı zaman, dinlerde, özellikle –en son din olan -İslam dininde; furuat kısmından sayılan ticaret, sanat, ziraat gibi ekonomik durumlar, her çağda uygulanabilir esnek formüllerle vazedilmiştir.


İslamiyet neden son din olarak gönderildi, konusunda bilgi almak için tıklayınız.

Selam ve dua ile...

 

FERASETLİ

KF Ailesinden
Özel Üye
Allah (cc) razı olsun inşaallah
Ekonomiyle ilgili olarak dinler, özellikle İslam dini, helal-haram sınırlarını çizer, aldatıcı hileleri, haksız kazancı, aldanmayı önleyici koşullar koyar, geriye kalan detayları zamanın şartlarına ve bölgelerin örflerine bırakır. Bu açıdan bakıldığı zaman, dinlerde, özellikle –en son din olan -İslam dininde; furuat kısmından sayılan ticaret, sanat, ziraat gibi ekonomik durumlar, her çağda uygulanabilir esnek formüllerle vazedilmiştir.
 
Üst