Neden sorularlaislamiyet?

  • Konuyu başlatan sorularla
  • Başlangıç tarihi
S

sorularla

Ziyaretçi
iyi günler öncelikle çok teşekkür ederim islami bir konu araştırdığımda ve kafama cevabını bilmediğim bir soru geldiğinde size soruyorum ve genelde çok güzel cevaplar alarak sorunlarımı hallediyorum.
ancak birşey dikatimi çektiği için sormadan edemeyeceğim sitenizde islamiyetle alakalı sorulan sorulara verilen yanıtların büyük bir kısmı sorularlaislamiyet sitesinde sorulup cevaplandırılmış konular kaynak gösterilerek cevaplandırılıyor.
yanlış anlaşılmasın verilen cevaplar yanlış veya yetersiz değil ancak sırf aklıma geldiği için soruyorum neden sorularlaislamiyet?
bu site son derece güzel ama özel bir başka sebebi de varmı islam ile ilgili konularda sorularlaislamiyet dışında tavsiye edebileceğiniz başka sağlam kaynak siteler var mıdır?
hayırlı geceler
 

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Günümüzde dini meselelerle ilgili olarak pek çok konu hakkında konuşulup yazıldığı düşünülürse, insanların ehli sünnet anlayışına göre doğru bir şekilde bilgilendirilmesi önem arzediyor. Bu nedenle güvenilir kaynaklar ve alanında bilgili ve uzmanlaşmış kadroları biraraya getiren sorularlaislamiyet.com sitesi alanında en çok ziyaret edilen ve bir çok soruya ehli sünnet çizgisinde ve güvenilir kaynaklardan cevap veren site olması münasebetiyle güven veriyor.

Tabiki güvenilir başka siteler de vardır fakat sapık düşüncelere haiz bir çok site de bulunduğundan bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.
 
I

islamiyett

Ziyaretçi
sorularlaislamiyet sitemizin hakkımızda bölümünde sitenin amacı ve tarihçesi yazılmıştır. Oradan bakarak 2003 yılından bu yana her türlü yalan yanlış ve saptırılmış bilgi çöplüğüne dönmüş olan internet aleminde islami hassasiyet bakımından kalitesini ıspatlamış ve uzman kadrosu ile ikna edici ve çözümleyici cevapları ile ve yaptığı hizmeti sırf Allah rızası için yapması ile farkını göstermiş ve cevaplanmadık soru kalmasın sloganı ile internet aleminin sağlam islami bilgi hazinesi olmaya devam etmektedir inşaAlllah.
 
D

döngelek

Ziyaretçi
Dinimiz İslam diye bir site var mesela bu site Işıkçılara ait. Genellikle dini konulardaki sorulara bakış açıları belirli bir yönde olup farklı kavilleri aktarmayan bir yapısı var. Sorularla İslamiyet sitesi ise Nurculara ait fakat sorulara cevap verirken başvurdukları kaynaklarda çeşitlilik görülebiliyor.

Şahsen kendim dini konulara cevap verirken diyanet işlerinin sitesine de bakıyorum, dinimiz islam ve sorularla İslamiyet gibi sitelere de bakıyorum, bazen ulaşabildiğiim diğer kaynaklara da bakıyorum (akademik makaleler gibi).

Size şunu söyleyebilirim ki, özellikle belirli bir tarikat veya cemaat tarafından hazırlanmış olan kaynaklarda doğru bilgiler bulabileceğiniz gibi bazen çok yanlış bilgilerle de karşılaşabiliyorsunuz. Mesela Işıkçıların sitesine bakarsanız Buhari ve Müslim gibi hadis ravilerinin eserlerinde uydurma hadise rastlanılmaz (eserine uydurma hadis alan kişiye İslam alimi denilemez gibi bir ifade dahi kullanılmış). Halbuki İslam tarihi boyunca Buharinin ve Müslimin eserlerinde geçen rivayetlerin birçoğu senet ve Kuran'a uygunluk bakımından tenkit edilmiştir. Mesela musikinin haram olduğuna dair Buharinin eserinde geçen bir hadis rivayeti var ki ışıkçılar bu rivayete dayanarak musiki haramdır diyor. Halbuki bu rivayetin muallak olduğu yani ravi zincirinde kopukluk bulunduğu bilinmektedir. Konuyla ilgili diyanet işlerinin sitesine ve diğer kaynaklara baktığınız zaman ise musikinin İslam'da mutlak manada yasak olmadığı ifade edilmektedir.

Ayrıca dinimiz İslam sitesine göre kefirde alkol var diye içilmez ama kefirdekinin belki de on katı alkol (sün) bulunan kola içilebilir. Bu da bir ihtimal Işıkçılar cemaatinin kola sektörüne girmesi ile alakalıdır(?)
 
Üst